Domotica

dom1Domotica
Gemak dient de mens, maar dan wel met de hoogste betrouwbaarheid, comfort en flexibiliteit. Het antwoord op dit stevige eisenpakket is “DOMOTICA”.

De term “Domotica” is een neologisme. Het bestaat uit het latijnse woord domus, wat “huis” betekent en een achtervoegsel zoals in “electronica”. Domotica is het samenbrengen van technologie├źn en diensten in een woning, met als doel de kwaliteit van wonen en leven te verhogen.

Met Domotica in uw woning wordt uw woning als het ware “slim” en denkt met u mee. Het gaat zelfs zo ver dat uw woning dingen doet waar u zelf niet aan denkt of hoeft te denken.

Het mag duidelijk zijn dat deze integratie van toepassingen veel verder gaat dan het maken van een ‘normale’ elektrotechnische installatie. Het is dan goed om te weten dat de monteurs en engineers van Bakker TIB BV, specialisten zijn op het gebied van elektrotechniek en elektronica.

dom2Licht aan- en uitschakelen of dimmen, rolluiken en zonweringen sturen, electrische apparaten aan- en uitzetten, beveiliging, airconditioning, verwarming, aanwezigheidssimulatie, audio- en videodistributie, telematica, het is allemaal mogelijk in de breedste zin van het woord.

Uiteraard is volledige integratie van alle electrische apparatuur het makkelijkst te realiseren bij nieuwbouw of een grondige verbouwing van de woning. Door de hoge mate van intelligentie van de nieuwste inbouwdimmers, is het nu toch mogelijk om een bestaande electrotechnische installatie geschikt te maken voor de geavanceerde Domotica toepassingen.